Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦуманський деканатМитрополит Михаїл на торжестві церкви в Холоневичах (оновлено)
Новини

Митрополит Михаїл на торжестві церкви в Холоневичах (оновлено)

У цьому селі Цуманського деканату (Луцький р-н) відзначали престольний празник і 25-річчя освяти храму Безсрібників і чудотворців Косми й Даміана.

За Божественною літургією з високопреосвященним молилися: декан протоієрей Тарас Манелюк, маневицький декан протоієрей Андрій Закидальський, настоятель парафії священник Василь Михалко, інше духовенство з нашої та Рівненської єпархій.

Привітавши зі святом, високопреосвященний розповів про значення багатства. Розуміючи важливість матеріального, перед спокусою іноді важко утриматися. Тяжко позбутися речей, котрі маємо. Траппляється, що надмірно прив’язуємося не лише в матеріальному: «приватизовуємо» навіть своїх дорослих дітей. Вимагаємо, з ким товаришувати, одружуватися, як жити і т. д., забуваючи, що вони інша сім’я. У книзі Буття сказано, що Господь, створивши цей світ, надав людині свободу. Свобода – це найбільший дар від Бога, нагадує архієрей. Те, що християнин має, Господь дав у користування. І ми не повинні бути рабами речей. Важко, але потрібно досягнути святості, щоб бути незалежним від того, що маємо: «Усе мені можна, але мною ніщо володіти не повинно» (1Кор. 6:12).

Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено активних парафіян.

Божий дім тут засновано 1997 року. В документах Холоневичі вперше згадуються під 1577 роком.

14 листопада 2022 р. Інші новини за рубриками: Цуманський деканат, Протоієрей Тарас Манелюк, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери