Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВакін Володимир, протоієрейДуховенство – на відкритті виставки про Івана-Павла ІІ
Новини

Духовенство – на відкритті виставки про Івана-Павла ІІ

Ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін та проректор із навчальної роботи протоієрей Ігор Скиба побували в луцькому костелі Апостолів Петра й Павла з нагоди 100-річчя від дня народження Папи Римського Івана-Павла ІІ.

Візит до римо-католиків здійснено на запрошення Генерального консульства Республіки Польща та із благословення митрополита Луцького і Волинського Михаїла. Про це повідомляє сайт vpba.edu.ua.

Після спільної молитви присутні вшанували пам'ять Івана-Павла ІІ та оглянули експозицію світлин із різних етапів життя й служіння предстоятеля Католицької церкви. Під час огляду проголошувалися вітання від духовенства різних конфесій та представників влади. Зокрема, отець Володимир відзначив, що Папа Римський залишив після себе добру пам'ять і як викладач.

У заході взяли участь: духовенство Луцької дієцезії РКЦ, генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Славомір Місяк, ректор СНУ ім. Лесі Українки Анатолій Цьось, представники влади, зокрема, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, інші лучани.

Іван-Павло II очолював Католицьку церкву понад двадцять шість літ. Його візит в Україну відбувся у 2001-му. Канонізували Папу 2014 року.


8 жовтня 2020 р.
Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Волинська православна богословська академія, Протоієрей Володимир Вакін, Протоієрей Ігор Скиба
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери