Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВакін Володимир, протоієрейУ Луцьку відзначили день народження Лесі Українки
Новини

У Луцьку відзначили день народження Лесі Українки

З нагоди 152-ї річниці від дня народження поетеси та дня університету у Волинському національному університеті ім. Лесі Українки відбулися богослужіння і заходи.

25 лютого У храмі Софії – Премудрості Божої (вул. Банкова, 9) правили подячний молебень і заупокійну літію. Відправи звершував митрополит Луцький і Волинський Михаїл у співслужінні з настоятелем і капеланом вишу протоієреєм Віктором Пушком та священником Богданом Григор’євим.

Зверталися до Господа за здоров’я всіх, хто працює і навчається університеті, і за упокоєння душі Лариси Косач-Квітки. У молитві взяли участь ректор Анатолій Цьось, викладачі та студенти. Керуючий єпархією подарував ректорові особливу мапу, де в центрі позначено наш обласний центр.

У слові високопреосвященний сказав: згадуючи видатну землячку, ми розмірковуємо, чи хочемо уподібнитися до неї. Наша пам’ять – це свідчення любові до Лесі. Адже знову в день її народження ми вболіваємо за свою Вітчизну. «Український сильний дух, перемагаючи агресію, наближає нас до перемоги. І одним із аспектів перемоги має стати перемога української мови, ідентичності», – підкреслив владика.

Того ж дня на Театральному майдані перед пам’ятником Лесі Українці служили заупокійну літію. Очолив молитву ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін.

27 лютого 2023 р.
Інші новини за рубриками: Протоієрей Володимир Вакін, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери