Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВакін Володимир, протоієрейДумки богослова щодо перспектив українського православ’я
Новини

Думки богослова щодо перспектив українського православ’я

Протоієрей Володимир Вакін, ректор Волинської православної богословської академії, дав інтерв’ю всеукраїнському виданню «Бабель» (babel.ua).

Чи існує перспектива безболісного канонічного розриву УПЦ (МП) з Моспатріархією та об’єднання з ПЦУ? Які є варіанти вирішення української церковної проблеми? Відповідаючи на ці та інші запитання, о. Володимир, зокрема, не виключає, що консолідація православних у нашій країні приведе до піднесення української церкви до патріаршого статусу.

Богослов як учасник об’єднавчого діалогу між духовенством і мирянами ПЦУ з УПЦ (МП) поінформував про теперішній стан спілкування двох юрисдикцій.

Читачі також можуть дізнатися, чим небезпечне подальше існування в України афілійованої з Моспатріархатом УПЦ, навіть якщо вона поступово втрачатиме підтримку вірян та маргіналізується. «Що далі російські танки будуть від України, то більше Росія вкладатиметься в ідеологічну складову. Вона вимагатиме реваншу. Якщо ми не вирішимо питання присутності російського впливу через церкву в Україні, то майбутня перемога буде лише передишкою перед новою війною», – підкреслив ректор ВПБА.

Прочитати інтерв’ю можна за цим посиланням.

7 травня 2023 р. Інші новини за рубриками: Протоієрей Володимир Вакін
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери