Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЯнкевич Михайло, протоієрейСтрумівка: архієрей освятив будівництво духовного центру (оновлено)
Новини

Струмівка: архієрей освятив будівництво духовного центру (оновлено)

19 серпня 2021 р. Освячення будівництва духовного центра в Струмівці.  Світлина інформаційної служби єпархії.

На Преображення Господнє в цьому селі Луцького районного деканату митрополит Луцький і Волинський Михаїл звершив чин освячення наріжного каменя духовного центру та заклав капсулу.

Як повідомив настоятель громади Всіх святих землі української протоієрей Михайло Янкевич, увечері владика очолив подячний молебень з нагоди 20-річчя освячення церкви, 20-річчя священничої хіротонії панотця та 20-річчя його служіння на цій парафії.

Із високопреосвященним служили: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, декан Успенського округу протоієрей Андрій Мовчанюк, о. Михайло, інше духовенство луцьких міського та районного благочинь.

У слові архіпастир привітав присутніх зі святом та зазначив, що цей духовний центр має бути училищем благочестя для позалітургійного спілкування. Дуже приємно освячувати недільні школи. Тепер люди стали менше бесідувати віч-на-віч, а надають перевагу мережевому зв'язку. Тож владика побажав, щоб у цьому приміщенні звучало слово Боже і було живе єднання православних християн із Живим Богом, а вайфай використовувався лише, як технічний засіб в екстрених випадках.

Орденом «За церковні заслуги» владика відзначив душпастиря-ювіляра.

У двоповерховому духовному центрі проводитимуться заняття недільної школи, молодіжного братства, лекції на духовні теми для парафіян, різні гуртки і майстер-класи.

20 серпня 2021 р. Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Михайло Янкевич
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери