Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна Новини«Чекаємо субсидії від держави і від Бога...»
Новини

«Чекаємо субсидії від держави і від Бога...»

17 вересня 2017 р. Проповідь митрополита Луцького і Волинського Михаїла на завершення Божественної Літургії у кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії

Бажаючи благ у духовному та повсякденному житті, слід докладати зусиль, а не пасивно ждати чиєїсь допомоги. Це підкреслив митрополит Луцький і Волинський Михаїл під час проповіді в 15-ту неділю після П’ятдесятниці на завершення Божественної Літургії у кафедральному соборі Святої Трійці.

Владика нагадав, що в сьомий день тижня треба виконати Божу заповідь – бути в церкві, а не шукати собі у виправдання різні причини. Мовляв, протягом тижня тяжко працював, то на вихідних буду відпочивати. «Ви думаєте, диявол у цей час на канікулах? Лукавий зробить багато перешкод, аби не пустити вас до храму. І ще більше ідей у нього в запасі, лише щоби залишилися удома».

За словами високопреосвященного, потрібно розуміти, що не на зло, а на благо Всевишній заповів нам у неділю збиратися в Божому домі. Домашня молитва – це добре, але спільне звертання До Господа в церкві значно сильніше. «То чому ж в неділю не йти до храму? Нема за що молитися?» – запитав архієрей. Аби чогось досягти, потрібно робити все від себе залежне, слід працювати й щиро спілкуватися з Творцем, покладаючись на Його волю. «А ми все чекаємо субсидії від держави і від Бога» – зробив висновок керуючий єпархією. Так не повинно бути!

17 вересня 2017 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери