Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВладика Михаїл: залишай рішення за Богом
Новини

Владика Михаїл: залишай рішення за Богом

15 жовтня 2017 р. Проповідь митрополита Луцького і Волинського Михаїла. Світлина інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл під час проповіді в 19-ту неділю після П’ятдесятниці на завершення Божественної Літургії у кафедральному соборі Святої Трійці наголосив на важливості довіри до Господа у складних ситуаціях.

Інколи людина постає перед непростим вибором, бере на себе завелику відповідальність і тоді стає тяжко, каже високопреосвященний. Нерідко, переборюючи труднощі, не знаємо, як чинити. «Вважаю, що в моменти важких випробувань потрібно рішення залишати за Богом».

Проте, пам’ятаючи слова апостола Павла «Усе можу я в Ісусі Христі, Який мене зміцнює» (Фил. 4:13), не варто перекладати всю відповідальність на Всевишнього. Слід розуміти, що лише перебуваючи з Ним, можемо зробити все, що потрібно, що під силу і не під силу. «В такому співдіянні Божого і людського є суть нашого життя і спасіння. Творець за нас наш хрест не понесе. Але й сама людина без Бога цей хрест теж не може нести», – підкреслив архіпастир.

16 жовтня 2017 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери