Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ Луцьку вшанували покровителя капеланів
Новини

У Луцьку вшанували покровителя капеланів

25 жовтня 2017 р. Волинські військові капелани. Світлина інформаційної служби єпархії У день святителя Мартина Милостивого, єпископа Турського, який вважається покровителем капеланів, відбулися Богослужяння та заходи.

Святковий молебень у кафедральному соборі Святої Трійці очолив головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак. У слові отець Михайло подякував Богу за те, що сьогодні всі капелани живі й готові духовно підтримувати українське військо. Також висловив надію, що «наша молитва допоможе в найближчому часі здобути мир після звільнення своєї землі».

Відтак очільник військової частини 1141 Національної гвардії України підполковник Василь Гуртовський вручив капеланам подяку за душпастирську опіку.

Потому капелани відслужили заупокійну літію біля стенда загиблих воїнів, що на Театральному майдані. Її очолив луцький районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк. Священик зауважив, що не так важливо, якою мовою ми розмовляємо, – головне, що ми служимо Богу та Україні, а тому і перемога буде за нами.

Опісля відбулася прес-конференція військових капеланів. Участь у ній взяв митрополит Луцький і Волинський Михаїл та єпископ Кропивницький і Голованівський Марк, який цього дня перебував із візитом у нашій єпархії. Духовенство розповіло про сучасні реалії служіння душпастирів на війні.

26 жовтня 2017 р. Інші новини за рубриками: Капеланська служба єпархії, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Протоієрей Віталій Антонюк, Священик Станіслав Беспалов, Протоієрей Михайло Бучак, Протоієрей Валерій Владика, Священик Олександр Вронський, Протоієрей Степан Гайгель, Священик Іван Гуреєв, Протоієрей Сергій Коць, Священик Сергій Лівончук, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Мицько, Протоієрей Андрій Мовчанюк, Протоієрей Матвій Олійник, Протоієрей Володимир Присяжнюк, Протоієрей Євген Рудь, Священик Володимир Стеблина, Протоієрей Петро Стеблина, Протоієрей Володимир Труш
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери