Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниНе шукайте праведників, а ставайте ними – владика Михаїл
Новини

Не шукайте праведників, а ставайте ними – владика Михаїл

Про збереження православної віри і стояння в ній говорив митрополит Луцький і Волинський під час проповіді на завершення недільної Божественної Літургії та молебню з нагоди Торжества Православ’я у кафедральному соборі Святої Трійці.

Високопреосвященний зазначив, що живемо в унікальний час – час вільного визнання свої віри. Адже за наші переконання ніхто не переслідує. Проте ми все більше підходимо до того часу, коли людське «Я» буде піднято на таку висоту, що в багатьох не залишиться місця для віри.

Коли люди відвертаються від Господа, Він попускає їм різні біди: теракти, повені, катастрофи тощо. Ми ж постійно читаємо про такі випадки. Це все тому – впевнений владика, – що там не було достатньо віруючих людей, як у Содомі й Гоморрі.

Тож керуючий єпархією закликав задуматися над своїми діями. Адже ми православні, повинні так і жити – згідно з нашою вірою, традиціями, правилами й законами. У своєму сповіданні ми маємо бути вірними Ісусові Христу. В іншому випадку гріх знищить нас, не лише духовно, а й фізично.

На завершення митрополит Михаїл побажав, осмисливши усе сьогодні почуте, не шукати праведників, а ставати ними, підніматися до святості, у такому разі вдасться нам зберегти свою православну віру.

25 лютого 2018 р. Інші новини за рубриками: Піст, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери