Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВладика: Господь торкнувся серця кожного
Новини

Владика: Господь торкнувся серця кожного

Про зв’язок із Творцем говорив митрополит Луцький і Волинський Михаїл під час проповіді в неділю 1-шу після П’ятдесятниці на завершення Божественної Літургії у Свято-Троїцькому кафедральному соборі.

У наших душах присутній зв’язок із Богом. Але гріховність нас завжди спокушає відійти від істини. Проте «Господь торкнувся серця кожного», – запевняє владика, і тому саме через релігію ми шукаємо шлях назад до Всевишнього.

Саме слово «релігія» латиною означає «відновлення зв’язку». Архієрей пояснює, що це – відновлення зв’язку людини з Богом. Адже духовна людина – це та, яка живе в любові з Господом. Релігія вчить нас, як поєднатися із Христом, уподібнитися Йому.

Також владика зазначив, що за своєю сутністю людська душа завжди тягнеться до Царства Небесного. А Царство Небесне – «це не просто якесь абстрактне місце, де дуже добре і на роботу не треба ходити, це поєднання із Христом».

Тому керуючий єпархією побажав, аби наша душа завжди перебувала у поєднанні з Богом.

3 червня 2018 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери