Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ Луцьку попрощалися із бійцем 128-ї бригади
Новини

У Луцьку попрощалися із бійцем 128-ї бригади

26 серпня 2018 р. Похорон Георгія Ольховського. Світлина інформаційної служби єпархії.

Чин похорону Георгія Ольховського очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл у кафедральному соборі Святої Трійці. З ним служили: духовенство храму, капелан протоієрей Олександр Вронський.

У проповіді архієрей зазначив, що цей військовослужбовець нагадав нам про достойне життя. Адже віддав своє життя заради ближніх. «Він – герой нашої незалежності», – наголосив високопреосвященний. На завершення владика побажав, аби Господь допоміг близьким загиблого вгамувати біль, який оселився у їх серцях.

Після молитви в соборі відбулася громадська панахида на Театральному майдані міста. Віддати шану загиблому прийшли: рідні та близькі, бойові побратими, представники влади і громадськості, просто небайдужі лучани.

Потому домовину з тілом воїна процесія провела проспектом Волі до храму Холмської ікони Богоматері, звідки всі поїхали на міський цвинтар, що поблизу с. Гаразджа.

Нагадаємо, зустріли тіло бійця 24 серпня на головній площі міста, де військові капелани відслужили панахиду. Після молитви до присутніх звернувся головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак. «Сьогодні Бог показав: Він пам'ятає, що іде війна і гинуть воїни. За 15 хвилин, поки привезли тіло, небо заплакало, зустрічаючи героя, який залишив Крим і приїхав сюди, захищати Україну материкову і свій рідний Крим. Він поліг, щоб ми могли святкувати День Незалежності. Сьогодні привезли героя, і Бог дав так, щоб його привезли саме в День Незалежності, за яку він поліг», – зазначив о. Михайло.

Георгій Ольховський родом із Сімферополя. Проживав у Луцьку. Боєць ніс службу в 15-му окремому гірсько-піхотному Севастопольському батальйоні у складі 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади.

23 серпня загинув від кулі снайпера.

26 серпня 2018 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Луцький міський деканат, Протоієрей Михайло Бучак, Священик Олександр Вронський, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери