Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниАрхієрей: будьте не багатими, а щедрими
Новини

Архієрей: будьте не багатими, а щедрими

3 грудня 2018 р. Проповідь митрополита Луцького і Волинського Михаїла у кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії.

Під час проповіді митрополит Луцький і Волинський Михаїл розповів, чи повинен християнин бути багатим. Про це він говорив на завершення Божественної Літургії в кафедральному соборі Святої Трійці у 27-му неділю після П’ятдесятниці.

Владика пояснив, що Творець дає кожному талант, аби ми примножили його. І цей талант –наша праця, якою ми прославляємо Господа, наші діяння. За ці труди можемо одержати нагороду у вигляді матеріальних статків. Проте вони не повинні оволодівати нами. Адже якщо Всевишній дав нам щось, Він може і забрати.

Варто зрозуміти, що маючи більше, з тебе більше і спитають. Тому якщо у тебе є певний надлишок, ти зобов'язаний підтримати когось. Адже все, чим допоміг ближньому, ти допоміг Самому Господові. Тож, маючи матеріальні блага, радій і дякую Богу, що пособив тобі. Отже, християнин повинен бути не багатим, а щедрим.

На завершення проповіді високопреосвященний побажав аби усі в першу чергу багатіли душею, а матеріальні добра давали впевненість у наступному дні й можливість завжди бути щедрими.

3 грудня 2018 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери