Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниТриває збір пожертв на гуманітарний центр у Волновасі
Новини

Триває збір пожертв на гуманітарний центр у Волновасі

2 лютого 2019 р. Благодійний концерт у Луцьку. Кадр із сюжету «12 каналу».

Гурт «Лісапетний батальйон» дав благодійний концерт у Луцьку, під час якого збирали гроші на зведення гуманітарного центру при храмі Святителя Миколая Чудотворця у Волновасі.

Збором коштів займається благодійний фонд «Волинь 2014», який раніше залучав пожертви на спорудження волноваської церкви. У рамках дійства у Волинському обласному академічному муздрамтеатрі ім. Т. Шевченка, де також виступив гурт народної музики «Терлич», вдалося зібрати близько 200 тисяч гривень.

Раніше інформаційна служба єпархії повідомляла, що в грудні 2016 р. митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив місце під будівництво храму. У травні 2017-го закладено капсулу, яка має вигляд ключа із зображенням Луцького замку, на місці побудови церкви Миколая Чудотворця. Потому й на Волині, й на Донбасі збирали кошти для її спорудження.

22 травня 2018 р., у день перенесення мощей святого Миколая та річницю загибелі поблизу цього місця волинських бійців, владика Михаїл здійснив чин освячення храму. Церкву, яка вже діє, очолив душпастир із нашого краю – ігумен Макарій (Дядюсь). Тепер триває збір коштів для зведення гуманітарного центру при парафії, що допомагатиме постраждалим під час бойових дій.
5 лютого 2019 р.
Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Ієромонах Макарій (Дядюсь), Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери