Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПроповідь архієрея: «Так! З допомогою Божою!»
Новини

Проповідь архієрея: «Так! З допомогою Божою!»

31 березня 2019 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл під час проповіді у кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії.

Усі наші хороші справи робляться із волі Творця. Про це говорив митрополит Луцький і Волинський Михаїл під час проповіді на завершення Божественної Літургії у кафедральному соборі Святої Трійці.

Високопреосвященний пояснює: аби всі наші починання увінчались успіхом, потрібно покладатися не лише на свої сили, але на поміч Господа. Адже всі наші добрі наміри з’являються із волі Всевишнього.

Архієрей розповів про момент під час чину постригу. Коли майбутнього ченця запитують, чи зможе він дотримувати монашого уставу та жити за правилами монастиря, той відповідає: «Так! З допомогою Божою!». Тобто переконаний, що Господь посприяє у всіх його добрих починаннях.

Тому і ми, коли хочемо зробити щось хороше, не повинні шукати відмовки на зразок «у мене немає часу», «в мене немає здоров’я», «наступного разу точно зроблю», а слід повторювати: «Так! З допомогою Божою!», навчає владика.

1 квітня 2019 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери