Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДень пам’яті та примирення: заупокійні молитви та заходи
Новини

День пам’яті та примирення: заупокійні молитви та заходи

8 травня 2019 р. Заупокійна літія перед пам’ятником Невідомому солдату на меморіальному комплексі «Вічна слава» у Луцьку з нагоди Дня пам’яті та примирення і річниці перемоги над нацизмом. Світлини інформаційної служби єпархії. 8 травня митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив панахиду на меморіалі «Вічна слава» в обласному центрі.

Богослужіння відбулося перед пам’ятним знаком «Поранений солдат» із нагоди чергової річниці перемоги над нацизмому Другій світовій війні. Разом із владикою служили клірики кафедрального собору Святої Трійці.

У слові архіпастир наголосив, що ми не просто згадуємо про перемогу, ми спочатку споминаємо тих, хто віддав своє життя за неї. Адже за цією перемогою стоять людські життя. «Ми згадуємо перемогу, хоч за людей забули. Немає персоналізації: хто загинув, скільки загинуло, які їхні імена. Так, це благо – перемога, ми довгий час про це говорили. Перемога над нацизмом, але чоловіколюбності не було. Адже за цією перемогою стояли мільйони загиблих людей», – підкреслює високопреосвященний.

У відправі взяли участь представники УГКЦ, голова ОДА Олександр Савченко, секретар міськради, виконувач повноважень луцького міського голови Григорій Пустовіт, інші представники влади, громадськість.

Молитовні заходи пройшли і в інших деканатах нашої єпархії.

9 травня 2019 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери