Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВолиняни вшанували Лесю Українку
Новини

Волиняни вшанували Лесю Українку

1 серпня 2019 р. Заупокійна літія з нагоди чергової річниці смерті Лесі Українки перед її пам’ятником на Театральному майдані Луцька. Світлина інформаційної служби єпархії.

З нагоди чергової річниці смерті української поетеси, з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла, духовенство відслужило заупокійні богослужіння.

Зокрема, в обласному центрі захід відбувся на Театральному майдані перед її пам’ятником.

Очолив службу староста кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Володимир Подолець. «Дякуючи Богові, ми маємо таку славетну землячку. Читаючи її поезію, ми тим самим удосконалюємо свою мову, якою повинні об'єднуватись і долучаємось до прославлення Господа. Отож, єднаймося, щоб українська мова, носій нашої культури, процвітала і щоб цією мовою славилось ім’я Боже» – наголосив у слові душпастир. Також о. Володимир розповідав про нещодавну поїздку до святинь Грузії, організовану єпархіальним паломницьким центром «Україна», де прочани відвідали, зокрема, музей поетеси в м. Сурамі.

Традиційно за упокій душі поетеси молилися в літературно-меморіальному музеї у с. Колодяжному Ковельського районного деканату, на території садиби, де проживала сім’я Косачів. Службу очолив настоятель місцевої парафії Святителя Миколая Чудотворця протоієрей Іван Оринчак. Потому душпастир зачитав нові власні вірші присвячені великій доньці українського народу.

Також у музеї відбулась презентація літературно-художнього подарункового видання драми-феєрії «Лісова пісня», яку організувала головний художник і сценограф Сумського обласного академічного театру драми і музичної комедії імені Михайла Щепкіна Лариса Аполлонова.

2 серпня 2019 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Протоієрей Володимир Подолець
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери