Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛуцьк: вшанували загиблих працівників МВС
Новини

Луцьк: вшанували загиблих працівників МВС

22 серпня 2019 р. Біля фотостенду загиблих героїв на Театральному майдані. Світлина інформаційної служби єпархії У кафедральному соборі Святої Трійці відбулася заупокійна літія за службовцями органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні обов’язків. Молитву очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

У слові владика зауважив, що принцип «смерть однієї людини – трагедія, а мільйонів – статистика» може належати лише маловірам. Адже для нас кожна людина, яка віддала своє життя за наш з вами спокій. – це великий біль і велика втрата. Тому ми повинні пам’ятати всіх, хто віддав життя за наше мирне небо поіменно, а не тільки статистичні дані.

За 28 років незалежності на Волині загинуло 13 працівників МВС: Сергій Бовкуш, Володимир Іщук, Владислав Лесик, Федір Литвинюк, Віктор Лісовецький, Олександр Ляшук, Максим Ляшук, Сергій Помінкевич, Олександр Сацюк, Олександр Сивий, Мирослав Столярчук, Віктор Шолуха, Сергій Шостак.

Вшанувати пам’ять загиблих прийшли т. в. о. начальника ГУНП у Волинській області Сергій Козак, працівники МВС, колеги, рідні та близькі загиблих, працівники влади та паредставнки громадськості. Разом із архієреєм служили віце-канцлер і старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний та військові священники.

Після служби у соборі присутні хресним ходом пройшли до фотостенда загиблих героїв, що на Театральному майдані. Там їх ушанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.

22 серпня 2019 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Протоієрей Олександр Безкоровайний, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери