Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПроповідь архієрея: не віддавайте своїх дітей у руки техніки
Новини

Проповідь архієрея: не віддавайте своїх дітей у руки техніки

1 вересня 2019 р. Під час проповіді у кафедарльному соборі Святої Трійці Світлина інформаційної служби єпархії.

Напередодні навчального року митрополит Луцький і Волинський Михаїл закликав батьків навчати своїх дітей на власному прикладі. Про це владика говорив під час проповіді на завершення Божественної літургії у кафедральному соборі Святої Трійці.

У наш час інформаційних технологій важливо не лише навчити дитину, а потрібно розібратися, що для неї корисно, і донести істину. Проте навчання починається із сім’ї, наголошує керуючий єпархією.

Сьогодні нерідко трапляється, що в україномовних батьків діти розмовляють російською. І всі дивуються, чому так виходить. А все тому, що дитина дивиться російськомовні мультики у той час, коли з нею мали б розмовляти батьки.

«Не віддавайте своїх дітей у руки техніки!» – закликає високопреосвященний. Краще «розкажіть їм про свою істину, які цінності ви сповідуєте». Бо в першу чергу нам потрібна людина, а потім вже фахівець, науковець чи хтось інший.

Тому ми і повинні докласти максимум зусиль аби спочатку виховати повноцінну людину, свідому в основах віри і стійку в своїх традиціях та культурі, переконує митрополит Михаїл.

1 вересня 2019 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери