Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПаломництво до унікальної реліквії в Луцьку
Новини

Паломництво до унікальної реліквії в Луцьку

У день Різдва Пресвятої Богородиці та Її Холмського чудотворного образа в обласному центрі відбулася щорічна проща до цієї святині, що зберігається в Музеї волинської ікони й датується ХІ ст.

Після Божественної літургії у кафедральному соборі Святої Трійці хресний хід вирушив до музею. Тут, на ґанку, встановили ікону в спеціальному кивоті, перед якою відбувся акафіст Пресвятій Богородиці.

Службу очолив канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, із ним правили декани: Свято-Троїцького собору – протоієрей Микола Нецькар, луцький міський – протоієрей Михайло Онищук, луцький районний – протоієрей Володимир Присяжнюк. Учасниками прощі були також інше духовенство, викладачі та студенти Волинської православної богословської академії, багато мирян. Усі богомольці підійшли й ушанували цілуванням велику святиню. Хто мав бажання і можливість – склав пожертву на реставрацію інших образів.

На завершення акафіста до музею приїхав митрополит Луцький і Волинський Михаїл, який цього дня звершував Божественну літургію в с. Берестяни Цуманського деканату. Виголошуючи подячне слово, архієрей підкреслив, що сьогодні ми йдемо до Діви Марії з великою шаною, любов’ю і вдячністю. Адже 21 вересня відзначаємо Її день народження і вітаємо ще більше, ніж вітаємо з іменинами дорогих друзів.

Високопреосвященний, згадуючи вислів «скажи, хто твій друг, і я скажу, хто – ти», побажав паломникам дружити зі святими і завжди з відкритим серцем приходити до них.

На завершення зі словами вдячності до присутніх звернулася й завідувач музею Тетяна Єлісєєва.

22 вересня 2019 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Луцький міський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери