Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУперше відправили різдвяну літургію за новим стилем
Новини

Уперше відправили різдвяну літургію за новим стилем

25 грудня 2019 р. Різдвяна літургія. Світлина інформаційної служби єпархії.

25 грудня в кафедральному соборі Святої Трійці відбулася служба Божа з нагоди Різдва Христового відповідно до новоюліанського календаря. Імовірно, це перша така відправа, яку провели цього дня в головному єпархіальному храмі православних і на Волині, і в Україні.

Богослужіння відправив митрополит Луцький і Волинський Михаїл спільно з єпископом Херсонським і Каховським Борисом (Харком). З ними молилися: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, луцький районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк, інше духовенство єпархії. У святковій літургії взяло участь багато людей – ними був заповнений майже весь собор.

Після проголошення Євангелія різдвяне послання Митрополита Київського і всієї України Епіфанія зачитав о. Микола.

У проповіді владика Михаїл вкотре наголосив на важливості духовного значення свята. Адже сьогодні ми зібралися в храмі, аби прославити народження Богонемовляти. Також керуючий єпархією подякував учасникам свята: «Дякую усім вам, що ви нарешті скинули з себе старе московське з усіма традиціями – світськими і релігійними».

Потому до присутніх звернувся єпископ Борис, який закликав усіх до взаємоповаги та застеріг від розколу суспільства.

На завершення служби духовенство разом із вірянами виконали декілька колядок.

Нагадаємо, у листопаді група парафіян Православної церкви України звернулась із відкритим листом до високопреосвященного з проханням про запровадження святкування Різдва 25 грудня, не відкидаючи і 7 січня. Тоді митрополит Михаїл, беручи до уваги бажання частини вірних відзначати велику подію одночасно з Вселенським Патріархатом та іншими церквами, сказав, що може схвалити це звернення.

26 грудня 2019 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Присяжнюк, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери