Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПровели в останню дорогу Миколу Сорочука
Новини

Провели в останню дорогу Миколу Сорочука

Духовенство відправило заупокійні богослужіння за військовим 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, який загинув від кулі снайпера в зоні ООС, поблизу Маріуполя.

24 січня військові священники з молитвою зустріли тіло бійця в с. Велика Городниця – на межі Рівненської й Волинської областей. Потому похоронний кортеж відправився в с. Лище, де проживав хлопець разом із мамою і сестрою.

Наступного дня митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив чин похорону в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці. З ним молилися декан протоієрей Микола Нецькар, луцький районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк, інше духовенство, зокрема, капелани нашої та Чернівецької єпархій. Далі скорботною ходою вирушили на Театральний майдан, де відбулося прощання з військовиком.

У слові владика зазначив, що війна – це не романтика. Лише на війні усвідомлюєш, що таке життя і що таке смерть, особливо, коли втрачаєш побратима. Хіба може брат підняти руку на брата, або добрий сусід зробити прикрощі своєму сусідові? Ні, звичайно. Тому маємо гуртуватись, щоб дати відсіч ворогові. Сьогодні ті хлопці, котрі воюють на Сході, – найбільші воїни. В їх серцях є велике бажання захищати Батьківщину.

У воїна Миколи – велике серце. Він не втік за кордон, не уникав військкоматів, а пішов захищати Україну. Його серце було сповнене любові, то і ми повинні віддячити за його любов пам’яттю про нього, як у молитві співають: «Вічная пам’ять». Архієрей подякував родині, що виховала мужнього сина, який став героєм.

Похоронили бійця на Алеї почесних поховань міського кладовища, що поблизу с. Гаразджа.

Микола Сорочук загинув у День Соборності України у віці 22 роки. Після закінчення школи здобув професію зварювальника. Пройшов строкову та контрактну службу в армії, після чого працював на підприємстві «Модерн-Експо». Згодом вступив до Академії рекреаційних технологій і права на факультет правознавства. Із грудня минулого року знов уклав контракт на військову службу.

26 січня 2020 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери