Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЧим займатися під час карантину: поради владики Михаїла
Новини

Чим займатися під час карантину: поради владики Михаїла

Багато хто нині відчуває трудність із тим, як скористатися такою кількістю вивільненого часу, перебуваючи на карантині. Що робити – рекомендує митрополит Луцький і Волинський.

Очікувана порада від священнослужителя, звичайно, – це порада про молитву. Тепер вже не скажеш: стільки клопотів, що нема часу молитись. Раніше інформаційна служба єпархії повідомляла, що владика благословив о 21.00 молитися за подолання коронавірусу: тричі «Отче наш», тричі «Богородице Діво, радуйся», «Вірую», 90-й псалом, а також своїми словами.

Владика каже, що добре не тільки продовжувати цей чин, але й практикувати частіше. Наприклад, що три години: 9.00, 12.00, 15.00, 18.00 і 21.00.

А нагадувати про час такої щирої, посиленої домашньої молитви мають дзвони. Високопреосвященний доручав щонеділі о 9.00 дзвоніння у всіх храмах єпархії. Можливо, в церквах віднайдуть можливість дзвонити кожні три години, закликаючи ставати до молитви.

До речі, Священний синод Православної церкви України затвердив спеціальну молитву під час пошесті згубної (епідемії).

Під час карантину слід більше читати Біблію, іншу духовну літературу, переглядати душекорисні фільми, спілкуватися з рідними.

19 березня 2020 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери