Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ Луцьку відзначили день народження архієрея
Новини

У Луцьку відзначили день народження архієрея

9 травня 2020 р. В кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина іноформаційної служби єпархії Митрополит Луцький і Волинський Михаїл з нагоди свого 54-річчя очолив Божественну літургію та подячний молебень у кафедральному соборі Святої Трійці.

За богослужінням із високопреосвященним молилися декан протоієрей Микола Нецькар,та інше духовенство Божого дому. Співав архієрейський хор «Оранта» (головний регент Василь Мойсіюк).

Від священнослужителів та мирян із вітальним словом виступив о. Микола. Він зазначив: неважливо, де людина народилась, але важливо, як живе; неважливо, де вчилась, але важливо, як поводиться у суспільстві; неважливо, в якій родині з’явилась на світ, але важливо, як своїм життям славить родину. Панотець побажав владиці продовжувати те, що Господь вклав у його серце: благодать, любов, чесноти. На завершення зичив іменинникові здоров'я і благоденства на многії літа.

Подякувавши за теплі вітання, високопреосвященний сказав, що приємно бачити людей у церкві. Адже одні прийшли привітати архієрея, інші – просто помолитися. Цей вірус, який нині шириться світом, нас багато чого навчив: бути смиренними, богобоязними, але головне – навчив вірити. Хто вірить у Бога, той спасеться, бо Господь «смертю смерть подолав». І ми в це віримо. Господь береже Волинь, а ми будем дотримуватись рекомендацій МОЗ, але до церкви ходити. Віра наша стала сильнішою, впевненість більшою. Боятись уже нам немає чого. Усі подальші проблеми – справа політиків.

Іще архієрей просив не перейматися своїм віком. Бо скільки б не мала людина років, душа її завжди молода і безсмертна. На завершення побажав частіше заглядати у свою душу, а не в паспорт.

Викладачі і студенти Волинської православної богословської академії долучились до привітань архіпастиря, але у незвичний спосіб. Високопреосвященний мав можливість переглянути відео, яке транслювалось в актовій залі цього духовного вишу. Студенти промовляли владиці віншування, записані через смартфони. «Христос воскрес!» звучало різними мовами. Опісля ректор протоієрей Володимир Вакін вручив митрополитові відзнаку академії «За духовне просвітництво» із врученням бронзової статуетки святого рівноапостольного князя Володимира Великого, першим номінантом якої став митрополит Луцький і Волинський Михаїл як ктитор академії.



9 травня 2020 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери