Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБіля луцького собору буяє тисяча троянд (оновлено)
Новини

Біля луцького собору буяє тисяча троянд (оновлено)

15 червня 2020 р. Троянди біля кафедрального собору Святої Трійці у Луцьку.

На території кафедрального собору Святої Трійці розцвів розарій.

Нині складна ситуація у світі, а біля храму все наповнюється пахощами квіток, які надихають на позитивний лад. Одразу за брамою, перед кладовищем і навколо будинку духовної консисторії ростуть переважно рожі. Цю рослину називають «королевою квітів», і вона радує цвітом упродовж теплої пори року. Ще в давні часи ружа була символом чистоти й піднесеності.

Розарій почали облаштовувати у 2014 році з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла. Тоді територію біля церкви перепланували й почали засаджувати трояндами.

Як розповів владика у той час з’явився внутрішній запит прикрасити храм. Удавнину при монастирях створювали великі розарії та сади, тому і виникла ідея відродити звичай уквітчувати храм і прицерковну площу в прославленні ім’я Господнього.

«Робити цей світ гарнішим», – саме так владика говорить про мотивацію постійно доглядати за рослинами. Адже через досконалість природи людина теж навертається до Бога, Який і створив таку гармонію. А наше завдання – підтримувати і примножувати цю красу, переконує керуючий єпархією.

Сьогодні тут налічується близько тисячі кущів понад 50 сортів української, польської та англійської селекцій. Опікується цією квітковою справою викладач Волинської православної богословської академії, кандидат мистецтвознавства Тетяна Бокій.

Рози у класичному поєднанні з лавандою та самшитом створюють неповторну атмосферу й ще один привабливий куточок нашого міста. Посаджені біля храмового цвинтаря, вони також закликають парафіян уважніше ставитися до природи: насаджувати живі квіти на місцях спочинку наших рідних, а не приносити штучні.

16 червня 2020 р. Інші новини за рубриками: Мистецтво, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери