Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЯк у єпархії відзначають Великдень
Новини

Як у єпархії відзначають Великдень

Світлина інформаційної служби єпархії

Духовенство і миряни єпархії взяли участь у пасхальних відправах і заходах.

У день Світлого Христового Воскресіння митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив у кафедральному соборі Святої Трійці обласного центру святкове богослужіння.

Після хресного ходу до головного храму єпархії внесли лампаду з благодатним вогнем. Традиційно частина великоднього Євангелія прозвучала різними мовами на ознаку того, що Православ’я – віра всесвітня.

Після літургії високопреосвященний виступив із вітальним словом, у якому нагадав, що сьогодні ми не просто переповідаємо те, що написано в Біблії, а дійсно віруємо, що Христос воскрес і викупив нас від гріха і смерті. Тому перебуваючи з Господом, нам нічого не страшно.

Потому відбулося освячення великодніх кошиків на соборному майдані. Він не зміг умістити всіх охочих, тож частина вірян розмістилася на Театральній площі.

Водночас із цього храму велася трансляція суспільним мовником «UA: Волинь». Показ розпочався 1 травня о 23:30 та тривав до 03:30 на сайті каналу, фейсбук-сторінці, а також відеохостингу «Ютуб».

Перед Великоднем митрополит Михаїл очолив основні відправи Страсного тижня: чин омовіння ніг, ранню Великої п’ятниці з читанням 12-ти уривків із Євангелій (спомин спасенних страждань Ісусових), вечірню з виносом плащаниці.

У переддень свята в храмах єпархії після Божественної літургії духовенство теж освячувало пасхальні страви.

Вихованців центру християнського виховання дітей та молоді (директор – диякон Петро Лисенко) навчала писанкарства майстриня Ольга Навротюк. Майстер-класи проходили і в інших парафіяльних недільних школах.

Святкові події відбувалися також у деканатах.

Першого травня декан Свято-Благовіщенського округу Ковельського благочиння і настоятель собору протоієрей Василь Мичко завітав до підопічних Територіального центру в Ковелі й освятив пасхальну випічку від Товариства Червоного Хреста.

Цього ж дня у Благовіщенському соборі о. Василь освячував паски учасникам українсько-російської війни.

Третього травня із благословення архієрея декан парафій обласного центру протоієрей Михайло Онищук взяв участь у відкритті етнофестивалю «Великдень у Луцьку». Зі сцени міського Палацу культури лунали твори у виконанні хору «Кредо» парафії Холмської ікони Божої Матері (регент Катерина Токало), зразкових народних ансамблів, фольклорних гуртів та багатьох інших.

2 травня 2021 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери