Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПроповідь архієрея: бризкають – колорадських жуків
Новини

Проповідь архієрея: бризкають – колорадських жуків

15 серпня 2021 р. Під час проповіді. Світлина інформаційної служби єпархії.

Про важливість усвідомлення символіки церковних обрядів говорив митрополит Луцький і Волинський Михаїл під час проповіді в неділю 8-му після П’ятдесятниці.

На завершення Божественної літургії в кафедральному соборі Святої Трійці архіпастир зазначив: найчастіше під час свят ми, на жаль, приділяємо увагу обрядам, не розуміючи самої суті свята. Ми зараз приходимо до храму освятити мак або яблука. «А що стоїть за цими обрядами?» – запитує високопреосвященний. Навіть сьогодні приходять до храму із кошиками і просять «побризкати», а не освятити. «Бризкають колорадських жуків», – жартома каже архієрей.

Нам уже належить бути справжніми християнами, а не обрядодійниками, наголошує митрополит. Усвідомлюючи, чому ми йдемо до храму, стаємо істинними християнами, які йдуть до церкви взяти благословіння й подякувати Господу. Адже освячення плодів земних – це наша дяка Творцеві за врожай.

16 серпня 2021 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери