Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна Новини30 років незалежності: молитва за Україну
Новини

30 років незалежності: молитва за Україну

24 серпня 2021 р. Урочистості з нагоди Дня Незалежності. Світлина інформаційної служби єпархії.

Духовенство єпархії провело богослужіння до Дня Незалежності України. Священнослужителі організовували або долучалися до заходів з нагоди ювілею.

24 серпня з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла у храмах єпархії відправили молебні за нашу Батьківщину, в яких взяли участь представники влади, багато інших мирян.

У кафедральному соборі Святої Трійці його очолив віцеканцлер і головний капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний. У проповіді він зазначив: щоб побудувати міцну державу, ми повинні насамперед бути незалежними від гріха, зокрема, гріха корупції.

На Театральному майдані перед фотостендом загиблих за Незалежність високопреосвященний Михаїл разом із військовими капеланами помолилися за спокій їх душ. Владика наголосив, що це не просто фотостенд, а загиблі воїни, які споглядають у вічі. Вони передали нам найдорогоцінніше, що у них було, – своє життя, яке віддали за Україну. «Шануймо їх у наших молитвах», – закликав митрополит.

Військові капелани взяли участь в оригінальному проєкті, який ініціювала в/ч 1141 Нацгвардії України й про який повідомила на своїй сторінці у фейсбуці. Створено й поширено в мережі відео, на якому душпастирі воїнів виконують духовний гімн «Боже великий, єдиний» у супроводі духового оркестру гвардійців.

Учасниками проєкту, що проходив за сприяння нашого владики, зокрема, були: головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак, луцький районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк, благочинний Успенського округу цього ж деканату протоієрей Андрій Мовчанюк.

За повідомленням капелана в/ч 1141 протоієрея Сергія Лівончука, військові священники Волині радо підтримали ідею спільної молитви за Україну. Кожен з нас щодня у зверненні до Бога просить настання миру на землі та повернення українських воїнів живими у свої домівки. Переконаний, така молитва не просто об’єднує, а додає сили і віри у перемогу, зазначив панотець.

Також нацгвардійці взяли участь у Марші захисників від Меморіального комплексу «Вічна слава» до Театрального майдану.

А в переддень Державного Прапора України, о. Сергій розгорнув пам'ятне знамено, подароване йому бійцями, що воювали на Сході.

24 серпня 2021 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Єпархія, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери