Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниАтаманів Петро, протоієрейУ Луцьку вшанували Волинську ікону Божої Матері
Новини

У Луцьку вшанували Волинську ікону Божої Матері

13 липня 2018 р. У день вшанування Волинської ікони Божої Матері. Світлина інформаційної служби єпархії.

У день цього образа у храмі Святителя Йоана Золотоустого (вул. Дубнівська, 30) провели відпустове свято й освятили нову водосвятну каплицю.

З цього приводу, а також із нагоди 60-ліття настоятеля парафії протоієрея Петра Атаманіва, богослужіння у церкві очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Знати й шанувати свої святині – закликав у проповіді високопреосвященний. Нагадав, що довгий час наші національні святині, волинські зокрема, займали належного місця в нашому житті. У силу різних історичних подій, ми більше знали про життя святих інших народів.

Для прикладу владика згадав образ Казанської Богоматері, про яку знають більшість вірних краян. Проте серед нас, волинян, мало хто, на жаль, здогадується, коли Церква вшановує Волинську ікону Пресвятої Богородиці. А так не повинно бути! Звісно, ми повинні шанувати всі святині, але свої, рідні – більше.

«З кого нам вчитися, як жити? – запитує митрополит. – Зі святого, який жив у Сирії?». Звісно, його беремо за приклад, але дізнавшись про його подивиг із книжок. А до свого можемо доторкнутися, помолитися перед його мощами, пройтися стежками, де він ходив. Відчуємо його серцем, і нам стане зрозуміліше, – впевнений архіпастир.

Окрім настоятеля з владикою служили канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, інше духовенство луцького міського та районного деканатів.

Після Літургії керуючий єпархією вручив церковні нагороди о. Петру, жертводавцю Юрію Ольховому та іншим активним парафіянам.

На завершення освятили каплицю й провели традиційни хресний хід навколо Божого дому.

14 липня 2018 р. Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Протоієрей Петро Атаманів, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери