Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБлизнюк Юрій, протоієрейУ Луцьку освячено новий храм Великомучениці Катерини
Новини

У Луцьку освячено новий храм Великомучениці Катерини

11 травня 2019 р. Під час освячення храму у Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл здійснив чин освячення Свято-Катеринівської церкви в обласному центрі (вул. Ветеранів, 1а) та очолив у ній Літургію.

У проповіді владика наголосив на важливості Божественної благодаті. Саме через неї Господь сподобив збудувати на цьому місці храм. Адже тут би не постав Божий дім, якби парафіяни цього не захотіли і не просили б у Всевишнього допомоги.

Разом із високопреосвященним служили канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, декани, настоятель парафії протоієрей Юрій Близнюк, інше духовенство.

Під час Богослужіння священнослужителі привітали керуючого єпархією із днем народження, яке було напередодні. Від них та мирян вітальне слово промовив канцлер.

На завершення Відправи архієрей вручив відзнаки активним парафіянам і жертводавцям.

За цією адресою парафія організувалася невипадково. Неподалік – міська клінічна лікарня, а капличка всередині медзакладу не могла вмістити всіх бажаючих.

Місце під будівництво церкви освятив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет 12 червня 2011 р. В тому ж році поставлено тимчасовий храм, де правили, поки тривало спорудження постійного.

7 грудня 2014 р. митрополит Михаїл освятив його наріжний камінь та заклав капсулу у фундамент, на престольне свято у 2016 р. – накупольний хрест, а через рік відправив першу Божественну Літургію.

12 травня 2019 р. Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Протоієрей Юрій Близнюк, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери