Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБонис Іван, протоієрейЄпархія відзначила день ангела митрополита
Новини

Єпархія відзначила день ангела митрополита

13 жовтня 2017 р. Вітання митрополита Луцького і Волинського Михаїла з днем ангела. Світлини інформаційної служби єпархії.

У день святителя Михаїла, першого митрополита Київського і всієї Русі, у кафедральному соборі Святої Трійці відправили Божественну Літургію та подячний молебень із нагоди дня ангела митрополита Луцького і Волинського Михаїла.

Із керуючим єпархією смолилися: канцлер протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, декани й інші священнослужителі.

На завершення Відправи о. Микола від імені духовенства привітав високопреосвященнішого зі святом та відзначив, що тезоіменинник є «прикладом любові і терпіння, повної самовіддачі служінню», а також «пробуджує в наших серцях найголовніші чесноти, без яких сьогодні не обійтися жодній людині, незалежно від її віку».

Канцлер підкреслив: за період перебування владики на волинській кафедрі «освячено 102 новозбудовані храми, розпочали діяльність 140 нових парафій. Лише в цьому році засновано два монастирі: жіночий Покрови Пресвятої Богородиці в с. Тростянець Ківерецького деканату та чоловічий Воздвиження хреста Господнього в Луцьку».

У відповідь архієрей подякував за теплі слова та те, що сьогодні чимало людей прийшло вшанувати пам’ять цього святителя. Владика зауважив, що саме його небесний покровитель своїм прикладом надихає на постійну працю на благоЦеркви. Адже хоча з життя св. Михаїла відомо небагато, знаємо, що він був покликаний Богом у нашу Вітчизну для ревного служіння. Не боячись ніяких загроз, приїхав сюди і хрестив киян.

Святитель Михаїл був першим Предстоятелем Православної Церкви в Русі-Україні від часів Володимирового хрещення. Існує переказ, що у 988 р. князь Володимир Великий прибув до Києва із Царгорода із цим Божим угодником.

13 жовтня 2017 р. Інші новини за рубриками: Єпархія, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Протоієрей Анатолій Александрук, Ігуменя Анастасія (Заруденець), Протоієрей Роман Бодак, Протоієрей Іван Бонис, Протоієрей Володимир Вакін, Протоієрей Іван Зеленко, Архімандрит Константин (Марченко), Архідиякон Микола Коць, Протоієрей Тарас Манелюк, Ігуменя Марія (Ігнатенко), Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Мицько, Протоієрей Михайло Онищук, Протоієрей Володимир Присяжнюк, Ігумен Святополк (Канюка), Протоієрей Іван Семенюк, Протоієрей Андрій Сидор, Протоієрей Микола Цап, Протоієрей Василь Шняк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери