Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДеканат монастирівВ єпархії пройшли Успенські Єрусалимські богослужіння
Новини

В єпархії пройшли Успенські Єрусалимські богослужіння

У неділю після Успіння Пресвятої Богородиці у Свято-Троїцькому кафедральному соборі відправили Єрусалимську ранню з чином погребіння плащаниці Пречистої Діви Марії.

Службу очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Із владикою співслужили: декан протоієрей Микола Нецькар та інше духовенство собору.

Значна частина цього великого зворушливого богослужіння – це спів віршів із Псалтиря, після чого предстоятель читає особливі молитви (тропарі) на честь Богородиці та Її успіння. Звершується хресний хід навколо храму із плащаницею.

У чоловічому монастирі Святителя Миколая Чудотворця, що в селі Жидичин Ківерецького деканату, теж правили Єрусалимську ранню із цим чином під проводом декана монастирів єпархії та намісника обителі архімандрита Константина (Марченка). Разом молилися: намісник Свято-Воскресенського чоловічого монастиря на Повстанських Могилах (урочище Гурби) Рівненської єпархії архімандрит Онуфрій (Ляда), маневицький декан протоієрей Андрій Закидальський, інше духовенство.

У давні часи Єрусалимська рання із чином похорону плащаниці Діви Марії була поширена, проте з часом її призабули, а з ХІХ ст. почали відроджувати в православних обителях.

31 серпня 2020 р. Інші новини за рубриками: Деканат монастирів, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Архімандрит Константин (Марченко), Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери