Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниГриглевич Борис, протоієрейВладика Михаїл відвідав луцьку парафію, що на Черничах
Новини

Владика Михаїл відвідав луцьку парафію, що на Черничах

29 грудня 2019 р. Під час Літургії у храмі Преображення Господнього. Світлина інформаційної служби єпархії.

У храмі Преображення Господнього (мікрорайон Черничі обласного центру) митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію.

У слові архіпастир розповів, як правильно святкувати Різдво: до нього потрібно готуватися, в першу чергу, духовно. Церква Христова від свята Введення у храм Пресвятої Богородиці оспівує народження Богомладенця. У Священному Писанні оповідано про цю подію. Народження Христа потрібно очікувати з радістю, дякуючи Богові, що дочекались цього дня. Прославляючи Всевишнього, самі стаємо щасливі, у подарунок отримаємо спасіння.

Високопреосвященний укотре наголошує: спочатку треба навчитись любити себе, тоді любитимемо і ближніх. Наприклад, на пачці папірос написано: «Шкідливо для здоров’я». А людина часто нехтує цими засторогами. Господь дає нам шанс жити довго, не хворіючи, проте людина не завжди дослухається до Божих слів. Владика навчає бути небайдужими один до одного, з вірою старатись догодити Творцеві (бо справи без віри – мертві), а також любити і берегти себе та ближніх.

За повідомленням настоятеля протоієрея Бориса Григлевича, архієрей подякував хористам за гарне виконання колядок. Активних парафіян відзначив благословенними митрополичими грамотами. А на завершення віряни колядували спільно.

1 січня 2020 р. Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Протоієрей Борис Григлевич, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери