Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниІларіон (Зборовський)Єпархія відзначає 150-річчя Лесі Українки (оновлено)
Новини

Єпархія відзначає 150-річчя Лесі Українки (оновлено)

Світлина інформаційної служби єпархії З нагоди ювілею від дня народження поетеси в деканатах єпархії пройшли заходи, у яких взяли участь духовенство і миряни.

24 лютого, у переддень ювілею, митрополит Луцький і Волинський Михаїл та капелан Волинського національного університету ім. Лесі Українки протоієрей Віктор Пушко взяли участь у літературно-мистецькому вечорі-концерті «І в серці моїм переможнії співи лунають» – спільному проєкті факультету культури і мистецтв та Волинської обласної філармонії.

Сьогодні у храмі Софії – Премудрості Божої, що в студентському містечку, настоятель о. Віктор, відслужив Божественну літургію. На головній площі міста, біля пам’ятника Лесі Українці, відбулись урочистості за участю цього ж священника та проректора з наукової роботи Волинської православної богословської академії протоієрея Владислава Фульмеса. Потому вобласному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка пройшло театралізоване дійство «Під Лесиним небом».

У церкві Всіх волинських святих ВПБА панахиду по рабі Божій Ларисі очолив проректор з виховної роботи ієромонах Іларіон (Зборовський).

Ушанували поетесу і в Колодяжному, де вона проживала. Тут, у літературно-меморіальному музеї, відбулася конференція з нагоди цієї події. Відвідав її настоятель місцевої парафії Миколая Чудотворця протоієрей Іван Оринчак, член Спілки християнських письменників України.

У центральній районній бібліотеці Ковеля пройшла поетична імпреза «Високе світло імені і слова». В ній були учасниками панотці Ковельського деканату: о. Іван, який благословив захід і зачитав власні вірші, та священник Ростислав Дідух.

Член цієї Спілки, літературний редактор інформаційно-видавничого центру єпархії Віктор Гребенюк взяв участь у ювілейному заході в Будинку вчителя обласного центру.

25 лютого 2021 р. Інші новини за рубриками: Ієромонах Іларіон (Зборовський), Віктор Гребенюк, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Іван Оринчак, Протоієрей Віктор Пушко, Священик Владислав Фульмес
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери