Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Новини

Владика Михаїл – про Різдво

22 грудня 2019 р. Під час проповіді. Світлина інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл під час проповіді говорив про духовне сприйняття свята. Про це він розповів у неділю 27-му після П’ятдесятниці на завершення Божественної літургії у кафедральному соборі Святої Трійці.

Зважаючи на велику зацікавленість суспільства щодо дати святкування Різдва, архієрей розтлумачив вірянам плутанину з датами. Перш за все варто пам’ятати про душевну радість та внутрішнє наповнення свята. Адже ми відзначаємо день народження Ісуса Христа. Тому в цей день варто говорити про душевне піднесення.

Що ж стосується дати, то владика закликає бути послідовними. Якщо ми святкуємо Новий рік 1 січня й говоримо, що це 2020 рік від Різдва Христового, то як можемо святкувати Новий рік, не відсвяткувавши перед цим Різдво?

Тому керуючий єпархією, згадуючи вислів «період різдвяних свят», пропонує розпочати святкувати Різдво 25 грудня, а завершити 7 січня, аби на довший період розділити радість народження Божого Сина.

23 грудня 2019 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери