Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКафедральний собор Святої Трійці в ЛуцькуУперше відправили різдвяну літургію за новим стилем
Новини

Уперше відправили різдвяну літургію за новим стилем

25 грудня 2019 р. Різдвяна літургія. Світлина інформаційної служби єпархії.

25 грудня в кафедральному соборі Святої Трійці відбулася служба Божа з нагоди Різдва Христового відповідно до новоюліанського календаря. Імовірно, це перша така відправа, яку провели цього дня в головному єпархіальному храмі православних і на Волині, і в Україні.

Богослужіння відправив митрополит Луцький і Волинський Михаїл спільно з єпископом Херсонським і Каховським Борисом (Харком). З ними молилися: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, луцький районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк, інше духовенство єпархії. У святковій літургії взяло участь багато людей – ними був заповнений майже весь собор.

Після проголошення Євангелія різдвяне послання Митрополита Київського і всієї України Епіфанія зачитав о. Микола.

У проповіді владика Михаїл вкотре наголосив на важливості духовного значення свята. Адже сьогодні ми зібралися в храмі, аби прославити народження Богонемовляти. Також керуючий єпархією подякував учасникам свята: «Дякую усім вам, що ви нарешті скинули з себе старе московське з усіма традиціями – світськими і релігійними».

Потому до присутніх звернувся єпископ Борис, який закликав усіх до взаємоповаги та застеріг від розколу суспільства.

На завершення служби духовенство разом із вірянами виконали декілька колядок.

Нагадаємо, у листопаді група парафіян Православної церкви України звернулась із відкритим листом до високопреосвященного з проханням про запровадження святкування Різдва 25 грудня, не відкидаючи і 7 січня. Тоді митрополит Михаїл, беручи до уваги бажання частини вірних відзначати велику подію одночасно з Вселенським Патріархатом та іншими церквами, сказав, що може схвалити це звернення.

26 грудня 2019 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Присяжнюк, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери