Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Новини

У єпархії святкують Водохреще

19 січня 2021 р. Хресний хід. Світлина інформацйіної служби єпархії.

19 січня урочисті служби, велике освячення води з нагоди Богоявлення, Хрещення Господнього, здійснювали в парафіях єпархії.

Зокрема, у кафедральному храмі Святої Трійці урочисту літургію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, з яким служило соборне духовенство. Напередодні під проводом архієрея, традиційно, відправлено всенічну.

У проповіді архіпастир наголосив на тому, що сьогодні ми не просто відзначаємо чергове свято. Це торжество має нам нагадати, що ми повинні змінитися. Адже занурившись в ополонку, ми не змиваємо із себе гріх. Ми повинні усвідомити, що ми змінюємося і з цього моменту докладаємо максимум зусиль, аби поєднатися з Христом і жити праведно.

Після відправи відбувся хресний хід до місця великого освячення води на березі річки Стир у Центральному парку ім. Лесі Українки. Цьогоріч процесій було дві. Одна вирушила від головного храму єпархії, інша – від парафії Великомученика і цілителя Пантелеймона с. Рованці.

Потому архіпастир традиційно освятив воду на підприємстві «Луцькводоканал».

19 січня 2021 р. Інші новини за рубриками: Єпархія, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери