Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКафедральний собор Святої Трійці в ЛуцькуПроповідь архієрея: Покаймося, аби змінитися
Новини

Проповідь архієрея: Покаймося, аби змінитися

24 січня 2021 р. Проповідь митрополита Луцького і Волинського Михаїла на завершення Божественної літургії у кафедральному соборі Святої Трійці. Кадр із відео єпархіальної телестудії «Собор». Митрополит Луцький і Волинський Михаїл закликає покаятися та змінитися. Про це говорив архіпастир під час проповіді на закінчення Божественної літургії у кафедральному соборі Святої Трійці.

Згадуючи сьогоднішнє євангельське читання, яке закликає покаятися, владика Михаїл пояснив, що це означає «не в богословському значенні». Простими словами – це означає примиритися із собою, з Богом і з ближнім; визнати свої помилки та змінитися у своїй суті, аби ніколи більше так не вчиняти. От саме тоді, переконаний високопреосвященний, людина викорінить із себе потік зла й життя наповниться любов’ю.

Любов і є життя. І коли ми дійсно змінимося, наше життя стане щасливим. Ми не імітуватимемо щастя, а будемо дійсно щасливі, зазначає митрополит Михаїл.
24 січня 2021 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери