Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКорчинський Олег, протоієрейВигуричі: перший візит архієрея
Новини

Вигуричі: перший візит архієрея

31 жовтня 2020 р. Храм у Вигуричах. Світлини інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл з нагоди престольного празника й 25-річчя освячення храму очолив Божественну літургію в громаді Апостола і євангеліста Луки в цьому селі Горохівського деканату.

Перед початком відправи високопреосвященного привітали вихованці парафіяльної недільної школи. Разом із ним молилися: декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель протоієрей Олег Корчинський, інше духовенство цього та Луцького районного благочинь.

У проповіді архіпастир нагадав, що Лука був не тільки апостолом і євангелістом, але й лікарем. Тож принагідно закликав дбати про здоров’я. Ми прийшли в цей храм із певною місією. Так само наш прихід у цей світ не є випадковим. Адже тут ми з певною метою через народження від наших батьків. Основна місія кожної православної людини – славити Бога правильно (грец. ортодокс). У сьомий день тижня, який присвячуємо Богові, маємо прийти до храму, щоб попросити в Господа благословіння.

Далі владика вкотре нагадав навчитися любити спочатку себе, а тоді й ближнього. Розповів про значення любові, адже «Бог є любов». Тобто маємо бути постійно в діалозі зі Всевишнім. На завершення побажав усім бути сильними і берегти себе.

Благословенними грамотами керуючий єпархією відзначив активних парафіян. На завершення відбулася хресна хода і співали многоліття.

У 1995 р., на престольний празник, тодішній митрополит Луцький і Волинський Яків (Панчук) освятив нову церкву.

1 листопада 2020 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Протоієрей Олег Корчинський, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери