Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛазука Микола, протоієрейДушпастир: свіча – це доповнення до нашої молитви
Новини

Душпастир: свіча – це доповнення до нашої молитви

28 листопада 2017 р. Чергова передача «Що каже священик». Кадр із відео єпархіальної телестудії «Собор» У черговій передачі «Що каже священик» клірик храму Чудотворця Миколая Мирлікійського міста Луцька протоієрей Микола Лазука розповів про значення свічки у Православній Церкві.

Зокрема, отець зазначив, що свічка – це символ горіння нашої віри перед Богом. Тому ми, віруючі християни, повинні сприймати її як знамення нашого духовного очищення. Важливо пам’ятати, що «свічка – це не квиток для входу в церкву, це наша пожертва», – наголошує панотець.

Найголовніше потрібно усвідомлювати, що всі свічки є лише доповненням до нашої щирої молитви, і тому в добрих руках і з добрими намірами це продовження нашого спілкування зі Всевишнім. А всі перестороги, пов’язані зі свічкою, то забобони, ніщо інше як витівки диявола. Тому віруюча людина не повинна на них зважати, коли іде з молитвою до Господа, переконує о. Микола.

Передача «Що каже священик», яка виходить у прямому ефірі на каналі «Нова Волинь», є спільним проектом єпархіальної телестудії «Собор» (головний редактор Андрій Гнатюк) і Волинської обласної державної телерадіокомпанії. Ведуча програми Світлана Павлова.

30 листопада 2017 р. Інші новини за рубриками: Протоієрей Микола Лазука
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери