Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМакарій (Дядюсь), ієромонахВолиняни завершать облаштування храму у Волновасі
Новини

Волиняни завершать облаштування храму у Волновасі

У Луцьку відбувся вечір подяки меценатам духовно-патріотичного проекту «Луцьк – Волноваха: разом збудуємо храм».

У заході, що проходив у приміщенні підприємства «Модерн-експо груп», взяли участь, зокрема, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, архієпископ Донецький та Маріупольський Сергій, голова ОДА Олександр Савченко, інші представники влади, громадськості, меценати.

Усі вони зібралися, аби вкотре засвідчити дружні відносини між містами-побратимами, а також скласти пожертви, адже для завершення храмового комплексу необхідно ще близько 2 мільйонів гривень.

Як раніше повідомляла інформаційна служба єпархії, церкву Святителя Миколая Чудотворця у Волновасі збудували в пам’ять про волинян, які загинули неподалік цього міста 22 травня 2014 р. У грудні 2016-го керуючий нашою єпархією освятив місце під зведення цієї церкви. У травні 2017 р. відбулося закладання капсули, виготовленої у вигляді ключа із зображенням замку Любарта, у підмурівок храму. У травні цього року відбулося освячення храму, яке очолив митрополит Михаїл.

Владика Сергій розповів, що зараз при храмі вже діє недільна школа, яку організував настоятель цього Божого дому ігумен Макарій (Дядюсь),родом із Луцька, та до якої ходять не лише діти, а й дорослі.

24 листопада 2018 р.
Інші новини за рубриками: Благодійність, Ієромонах Макарій (Дядюсь), Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери