Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниОринчак Іван, протоієрейПрестольні свята на Покрову в двох селах – уперше
Новини

Престольні свята на Покрову в двох селах – уперше

14 жовтня 2017 р. Престольне свято у с. Любитів. Світлина з архіву протоієрея Матвій Олійника.

У Любитові Ковельського районного деканату і Тростянці Ківерецького вперше відзначили храмові празники в день Покрови Пресвятої Богородиці.

Торжество любитівської парафії очолив декан протоієрей Іван Бонис. Із ним служили настоятель громади протоієрей Іван Оринчак та інше місцеве духовенство. У Відправі взяв участь, зокрема, голова сільради Віктор Павлов.

Нагадаємо, у червні минулого року митрополит Луцький і Волинський Михаїл відправив тут чин заснування нової церкви і поставлення хреста. 19 лютого цьогоріч із благословіння єпархіального архієрея о. Іван на цьому місці вже освятив каплицю.

Щодо Тростянця на Ківереччині, то престольна урочистість відбулася завдяки новоствореному жіночому Свято-Покровському монастиреві, розташованого біля храму Святої Трійці. Домової церкви обитель не має, та й, власне, приміщення з келіями, яке освятив владика 27 серпня, теж тимчасове.

Проте намісниця монастиря ігуменя Марія (Ігнатенко) запрошує вірних на регулярні Богослужіння в Троїцькому храмі за участю черниць. В останню суботу кожну місяця опівночі – Божественна Літургія (з п’ятниці на суботу). Цього місяця, наприклад, вона відбудеться 27 жовтня, початок о 23.00.

16 жовтня 2017 р.
Інші новини за рубриками: Ківерецький деканат, Протоієрей Іван Бонис, Ігуменя Марія (Ігнатенко), Протоієрей Іван Оринчак
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери