Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЄпархія15 червня – Троїцька поминальна субота
Новини

15 червня – Троїцька поминальна субота

У храмах єпархії пройдуть Богослужіння з панахидами. В луцькому кафедральному соборі Святої Трійці, зокрема, літургія розпочнеться о 9.00.

Празник Трійці – день заснування Церкви, а напередодні – поминальна субота. Такі суботи називають також батьківськими, тому що батьки найближчі за всіх до своїх дітей. А поминають раніше тих, хто ближче по плоті. Звичайне поминання починається з покійних батьків і матерів, прародичів, тож поняття «батьківська субота» пов'язане з кровними узами.

Щоб правильно пом'янути покійного в Троїцьку суботу, потрібно прийти до початку Служби та подати свічниці заупокійну записку з його ім'ям. Імена пишуться ті, котрі дано при хрещенні, повністю.

Після Богослужіння варто відвідати могилу померлого. Прийшовши на місце його спочинку, добре запалити свічку і хоч би коротко помолитися за нього. Слід пам’ятати, що їсти й пити (особливо спиртні напої) на цвинтарі християнину не личить. Не потрібно залишати на місці останнього спочинку їжу, щоб могила не осквернялась, наприклад, собаками чи птахами.

14 червня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Єпархія
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери