Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПрисяжнюк Володимир, протоієрейЄпархія вшанувала українських добровольців
Новини

Єпархія вшанувала українських добровольців

14 березня 2018 р. Заупокійна літія за загиблими військовослужбовцями з нагоди Дня українського добровольця. Світлина Ігоря Сацика З нагоди Дня українського добровольця відбулися заходи за участі духовенства єпархії.

Зокрема, митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив молебень у кафедральному соборі Святої Трійці. З ним служили військові капелани нашого краю.

Архієрей у слові наголосив на тому, що доброволець – це не звання, не посада, «це стан душі, те, чим наповнена душа. Не на заклик державців, а за покликом душі вони пішли захищати Вітчизну… А Церква завжди з народом, не тільки на парафіях, а й в окопах і на блокпостах, – військові священики, капелани, нове для нас поняття. Бо там, де вірні, повинні бути й душпастирі», – підкреслив високопреосвященний.

Потому відбулася заупокійна літія біля фотостенда загиблих героїв, що на Театральному майдані міста. Цю молитву також очолив владика Михаїл. На завершення присутні поклали квіти.

У заходах взяли участь представники міської влади, воїни-добровольці та їх рідні.

15 березня 2018 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Капеланська служба єпархії, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Протоієрей Віталій Антонюк, Священик Станіслав Беспалов, Протоієрей Михайло Бучак, Протоієрей Валерій Владика, Священик Олександр Вронський, Священик Іван Гуреєв, Протоієрей Сергій Коць, Протоієрей Віктор Ліпчик, Священик Ігор Літвінцов, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Мицько, Протоієрей Андрій Мовчанюк, Протоієрей Володимир Присяжнюк, Протоієрей Євген Рудь, Протоієрей Іван Семенюк, Священик Володимир Стеблина, Протоієрей Володимир Труш
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери