Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПрисяжнюк Володимир, протоієрейКапелани молилися по загиблих айдарівцях
Новини

Капелани молилися по загиблих айдарівцях

Військові священики протоієреї Володимир Присяжнюк (луцький районний декан) і Андрій Мовчанюк відправили панахиди по бійцях, які полягли 5 вересня 2014 р. біля Веселої Гори (Луганська область).

Із благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла богослужіння відбулися у Луцьку, в кафедральному соборі Святої Трійці, перед фотостендом загиблих героїв на Театральному майдані та на Алеї слави міського кладовища поблизу с. Гаразджа.

Після молитви на цвинтарі о. Володимир наголосив: вона свідчить про те, що ми віримо в духовне перебування героїв разом із нами, пам’ятаємо їх. Адже вони віддали найбільшу цінність – своє життя – за наше мирне небо.

Головний військовий священик єпархії протоієрей Михайло Бучак увечері ще раз відправив заупокійну службу перед фотостендомна Театральній площі. Разом із ним молилися інші капелани, представники громадськості, небайдужі лучани.

5 вересня 2014 р. сталася диверсія проросійських військ. Десятки українських військовослужбовців загинули в боях поблизу сіл Весела Гора та Цвітні Піски.

6 вересня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Капеланська служба єпархії, Протоієрей Андрій Мовчанюк, Протоієрей Володимир Присяжнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери