Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСавчук ЛарисаСвященик і лікар мають працювати разом
Новини

Священик і лікар мають працювати разом

5 грудня 2017 р. Із 62-го випуску передачі «Що каже священик». Світлина інформаційної служби єпархії На державному телеканалі «Нова Волинь» вийшла в ефір передача із серії «Що каже священик». Цього разу її тема була «Зцілення молитвою», гостями студії – митрополит Луцький і Волинський Михаїл, керівник єпархіального паломницького центру «Україна» Лариса Савчук та терапевт Волинської обласної клінічної лікарні Василь Іщук.

Ішлося про те, що першим «профілактичним засобом» проти недуг має бути добропорядне життя, перебування в молитві, воцерковлення. Дуже добре, якщо мирянин обирає собі священика-духівника, якому найбільше довіряє, і той веде його до зцілення душі. Проте Господь уділяє особливого дару й для лікарів, щоб вони уздоровлювали тіло.

Не слід при цьому нехтувати й надбаннями народної медицини. Але звертаючись до цілителів, необхідно пам’ятати, що бувають і лжецілителі, шарлатани. Тож «не всякому духу віруйте, а іспитуйте його», – нагадав Святе Письмо владика.

Прозвучали вражаючі приклади чудесного вилікування під час богомілля до християнських святинь. До речі, під час прощ не робиться різниці, якій церковній юрисдикції належить та чи інша реліквія. Також високопреосвященний зазначив, що зцілення не залежить і від конфесійної належності хворого: «Зціляє Бог, а не конфесія».

Ішла мова і про лікарняні церкви, т. зв. вичитки над одержимими, чи є святі, до яких треба молитися при певній хворобі, й таке інше.

«Що каже священик» – спільний проект єпархіальної телестудії «Собор» (головний редактор Андрій Гнатюк) та каналу «Нова Волинь». Ведуча Світлана Павлова.

Повністю запис передачі можна переглянути тут.

7 грудня 2017 р. Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Лариса Савчук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери