Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦап Микола, протоієрейУ Ковелі призначено нового декана
Новини

У Ковелі призначено нового декана

Протоієрей Василь Мичко

З благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла у соборі Благовіщення Пресвятої Богородиці відбулися збори міського благочиння, які очолив канцлер єпархії протоієрей Микола Цап. Під час зібрання представлено новопризначеного благочинного протоієрея Василя Мичка.

Отець Василь народився 26 березня 1976 р. в с. Волосянки Львівської області. Навчався у Теофіпольському СПТУ-34, Київській духовній семінарії УПЦ КП. У вересні 1997 р. його висвячено на диякона, у лютому 1998 р. – на пресвітера єпископом Вишгородським Даниїлом. У 2001 р. закінчив Київську духовну академію.

З 2004 р. зараховано до кліру нашої єпархії. Отець Василь служив у парафіях сіл Уховецьк, Мощена Ковельського районного деканату, Крупа Луцького районного. З 17 травня 2005 р. – настоятель Свято-Благовіщенського собору в Ковелі. Згідно з указом митрополита Михаїла від 30 липня 2018 р. прот. Василь Мичко призначений благочинним Ковельського міського деканату.

Також під час зборів висловлено подяку за труди у церковних справах попередньому деканові протоієрею Анатолієві Александруку, який займав цю посаду 14 років.

7 серпня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Протоієрей Анатолій Александрук, Протоієрей Василь Мичко, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери