Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦап Микола, протоієрейУ новій церкві Рожища – перше престольне свято
Новини

У новій церкві Рожища – перше престольне свято

20 жовтня парафія Преподобного Сергія Послушного, що в цьому місті, вперше відзначила престольний празник у новому храмі – колишній кірсі.

Урочисте Богослужіння очолив канцлер єпархії протоієрей Микола Цап. Із ним співслужили: настоятель храму священик Микола Царик та інше духовенство Рожищанського благочиння.

Отець канцлер передав вітання від митрополита Луцького і Волинського Михаїла, який не зміг бути на святі через важливу поїздку до Києва, та зауважив, що, як надіємось, наступний храмовий празник буде вже в єдиній помісній Церкві. А отець настоятель подякував присутнім, зокрема, міському голові В’ячеславу Поліщуку за допомогу в потребах становлення парафії.

Раніше інформаційна служба єпархії повідомляла, що цей Божий дім освячено 18 лютого цього року. Місце, де громада збирається на молитву, – прибудова колишньої кірхи, спорудженої 1862 р. За радянських часів, коли культову споруду було переоблаштовано під фабрику «Динамо», добудову використовували в господарських цілях. 27 грудня 2016 р. владика Михаїл звершив тут чин заснування церкви.

24 жовтня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Рожищанський деканат, Протоієрей Микола Цап, Священик Микола Царик, Протоієрей Василь Шняк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери