Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВронський Олександр, священикЛуцьк: відзначили храмове свято на фундаменті церкви
Новини

Луцьк: відзначили храмове свято на фундаменті церкви

31 серпня 2019 р. Престольне свято луцької парафії Ікони Божої Матері «Всецариці». Світлина інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив престольний празник парафії Ікони Божої Матері «Всецариця» на території Волинського обласного медичного центру онкології (вул. Тимірязєва, 1). Божественну літургію служили на підмурівку майбутньої церкви.

Під час проповіді архієрей привітав усіх із престольним святом. Владика зазначив, що людей до храму веде віра, поклик та бажання душі накопичувати дари Святого Духа. Але також людину до церкви веде скорбота, страх, болещі. Тому варто усвідомити, що зазвичай тяжке фізичне випробування ми маємо через нашу недостачу духовності. Адже не від хвороб тіла хворіє душа, а від хвороб душі – тіло.

Тому на завершення керуючий єпархією порадив учащати до Божого дому. Бо якщо постійно ходити до храму, то не залишиться ані потреби, ані часу ходити до лікарні.

Із високопреосвященним правили настоятель громади священник Дмитро Зінько, інше місцеве духовенство.

Парафію Ікони Божої Матері «Всецариця» зареєстровано у 2016 році. 22 червня того ж року митрополит Михаїл здійснив чин освячення наріжного каменя та заклав капсулу в підмурівок.

Оригінал ікони «Всецариця» написано в ХVІІ ст. Її передав своїм учням відомий старець Йосиф Ісихаст. Збереглася його розповідь про цей образ.

Одного разу до святині підійшов юнак і щось довго бурмотів. Аж раптом обличчя Богородиці осяялось і невидима сила кинула його на землю. Коли хлопець прийшов до тями, то зі страхом побіг сповідатися, розповівши душпастирю, що займався магією і прийшов до ікони, аби перевірити свою силу. Але після того, що трапилося, молодик покаявся, зцілив свої душевні недуги та залишився на Афоні.

Уперше про­явивши чудесну силу проти чарівництва, «Все­ца­ри­ця» показала і благодать зцілення хворих на рак – страшну недугу сучасного людства. Адже поширення захоплень чаклунством, окультизмом можна порівняти з ураженням людського організму злоякісною пухлиною.

Тож не дивно, що відтоді по всьому світу перед цією іконою прагнуть помолитися насамперед ті вірні, які слабіють на цю та інші недуги.

1 вересня 2019 р. Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Священик Олександр Вронський, Священник Дмитро Зінько, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Петро Стеблина
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери