Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна Новини50-річчя служіння відзначив найстарший священик єпархії
Новини

50-річчя служіння відзначив найстарший священик єпархії

Протоієрей Сергій Мельничук-Мартинюк

Клірик кафедрального собору Святої Трійці в Луцьку протоієрей Сергій Мельничук-Мартинюк вже душпастирює півстоліття. Його священича висвята відбулася 19 серпня 1967 р. у цьому ж храмі.

З нагоди ювілею о. Сергій очолив Божественну Літургію у нижній Свято-Преображенській церкві собору. На завершення Відправи декан протоієрей Микола Нецькар, виголосивши зворушливе привітання, вручив медаль «За жертовність і любов до України». Нею відзначив ювіляра Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, згідно з поданням митрополита Луцького і Волинського Михаїла.

За інформацією з Вікіпедії, протоієрей Сергій Мельничук-Мартинюк народився 1933 р. в с. Марковичі Локачинського р-ну. Закінчив Одеську духовну семінарію та Ленінградську духовну академію, кандидат богословських наук.

Служив у різних парафіях Волині та Полісся, а наприкінці ХХ ст. був настоятелем луцького Свято-Троїцього кафедрального собору та ректором Волинської духовної семінарії. Тривалий час викладав у цій духовній школі, у т. ч. й після її реорганізації у православну богословську академію.

Кілька років тому по-особливому відзначив своє 80-ліття, видавши книгу спогадів батька Мусія Мельничука «Моя довга страждальна дорога». Пізніше вийшло своєрідне продовження цього видання – мемуари самого священика «Мої спогади без прикрас». Книги можна придбати у Луцьку, в єпархіальній бібліотці-книгарні «Ключі» (просп. Волі, 2).

22 серпня 2017 р.
Інші новини за рубриками: Єпархія, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери