Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЩо зробили за рік військові капелани
Новини

Що зробили за рік військові капелани

21 cерпня 2017 р. звітно-виборчі збори ГО «Військові капелани Волині». Світлина інформаційної служби єпархії.

ГО «Військові капелани Волині» з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла, провела в обласному центрі звітно-виборчі збори. Окрім духовенства у них взяли участь миряни-волонтери.

Розпочався захід із подячного молебню у кафедральному соборі Святої Трійці, який очолив канцлер єпархії протоієрей Микола Цап. З ним служили декани та військові священики.

Збори проходили в актовому залі Волинської православної богословської академії. Голова організації протоієрей Михайло Бучак підсумував її діяльність протягом року та поділився планами щодо подальших напрямків діяльності. Зокрема, було зазначено: 23 священики служили в ротаціях у зоні АТО, 6 душпастирів доправляли гуманітарну допомогу на Схід країни, було здійснено 12 волонтерських поїздок до військовослужбовців, шкіл, дитячих садочків та інтернатів.

Капеланів, які служили дві ротації і більше, нагороджено спеціальнами відзнаками організації. А кільком волонтерам із благословіння Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета вручили медалі «За жертовність і любов до України».

На завершення перед учасниками зборів виступили добровольці артдесанту «Вбережу», який неодноразово разом із капеланами побував на Донбасі.

22 серпня 2017 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Капеланська служба єпархії, Протоієрей Михайло Бучак, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери